Прокурор Кирилова: Петър Петров-Еврото е имал намерение да ме залее с киселина

3
228
Илиана Кирилова
Илиана Кирилова. Снимка: БТА

Петьо Петров-Еврото е имал намерение да ме залее с киселина. Това обяви пред „bTV“ градският прокурор на столицата Илиана Кирилова

Тя подчерта, че има забрана държавните обвинители да коментират каквито и да било доказателства, които са събрани по специален ред. Единственото място, където те трябва да бъдат представени, е съдът. Коментарът й е по повод снимките с пудела и пачките, които изтекоха в публичното пространство. 

Кирилова подчерта още, че стои на дневен ред кой и защо е пуснал тези фотоси в интернет и по различни медии, както и показанията на свидетелите по делото. Прокурорът на София обясни, че не може да се отговори еднозначно, защото доказателствата минават през много хора. Но всичко, което се случва, е много неприятно, особено за прокуратурата. 

Самото изтичане на снимките нарушава следствената тайна, но Кирилова е категорична, че държавното обвинение няма за задача да омаскарява хората. На този етап прокуратурата не се е самосезирала заради снимките. 

Кирилова коментира, че всеки човек може да си направи своите заключения на база на снимките. Всеки може сам да реши дали това е възможно, или не. 

Според нея ако се докаже, че на фотосите наистина са тези лица, то трябва да се провери кога са правени снимките и по какъв повод тези хора имат някаква връзка помежду си. Предстои да се изясни и каква е ролята на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев в това, което се случва. 

Кирилова припомни, че на него му е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. По случая са били разпитани около 50 души, като предстоят и още разпити. 

Калин Стоянов няма да назначава нов главен секретар на МВР

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Прокурор Кирилова: Петър Петров-Еврото е имал намерени… […]

Бай Иван
Бай Иван
1 месец по-рано

Вероятно с пикочна киселина е искал да полее от маркуча.

trackback

[…] Прокурор Кирилова: Петър Петров-Еврото е имал намерени… […]