Прокуратурата внася искане за постоянен арест на Данчо Катаджията

0
2268
младши автоконтрольор Йордан Костадинов Петков
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

Ловешката прокуратура ще внесе искане в съда за постоянен арест на обвинения в 2 престъпления пътен полицай Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията. Той беше арестуван в петък за срок от 72 часа с постановление на прокуратурата.

Предстои днес да стане ясно в какви точно престъпления е обвинен, както и да бъде съобщена официална информация за неправомерните действия на служителя. Според първоначалните данни те са за документни измами и за принуда.

Припомняме, че Петков беше арестуван в петък в Кардиологичното отделение на „Пирогов“, където е бил настанен с фалшива диагноза, потвърдиха властите.

Още през ноември 2019 г. срещу полицая е било образувано досъдебно производство. По време на претърсвания в ловешки предприятия, в Дойренци и в частен дом в село Дренов са иззети документи и веществени доказателства, които го уличават. Петков е разследван за данъчни престъпления, укриване на доходи, пране на пари, търговия с влияние, принуда и контрабанда на цигари. Той е демонстрирал и многократно как живее в лукс, който граничи със закона – притежава скъпи имоти, автомобили и дори язовир.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments