Прокуратурата в Плевен се захвана със слепи по документи шофьори

0
62
Съд
Съд

Досъдебно производство е образувано от районната прокуратура в Плевен по случай с двама мъже с издадени решения от ТЕЛК, които същевременно са с актове от полицията за шофиране без шофьорски книжки. Възложена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали двамата освидетелствани от Долни Дъбник имат нарушения и до каква степен, след като карат автомобили.

Прокуратурата вече разполага с материали по случая от Главна дирекция „Национална полиция“, цялата медицинска документация от ТЕЛК и справка от НОИ за отпуснатите им добавки и помощи.

Говорителят на прокуратурата в Плевен прокурор Добринка Матеева съобщи за 24часа БТА, че двамата мъже разполагат с документи, че от ранна детска възраст са с поставена диагноза за наличието на наследствена обремененост, свързана с проблеми със зрението. Тя допълни, че разследват т.нар. документна измама за създаване на документи с невярно съдържание, чрез които са изплатени неправомерно парични средства. Двамата обвиняеми са с постановени присъди по друго дело за „пране на пари“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments