Прокуратурата в Кюстендил се самосезира за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

0
278
ТЕЦ-Бобов дол
Снимка: Скрийншот от Google Maps

Прокуратурата в Кюстендил се е самосезирала за изгаряне на опасни отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“, съобщиха от държавното обвинение. Извършена е била проверка след публикации в медии. Тя е била възложена на Областната дирекция на МВР в Кюстендил и на РИОСВ – София.

Проверката е била извършена вчера. Направен е бил обход на територията на производствената площадка на ТЕЦ „Бобов дол“. Там обаче не е установено наличието на отпадъци. Не са открити и такива за изгаряне.

В деня на проверката е извършен обход и на площадката на „Хийт Енерджи“ ЕООД (в непосредствена близост до ТЕЦ “Бобов дол“ ), на която са съхранени неопасни отпадъци, приети от ТЕЦ „Бобов дол“.

За неспазване на принудителна административна мярка, наложена на ТЕЦ „Бобов дол“, със заповед от 03.07.2020 г. на директора на РИОСВ – гр. София, а именно: да се извърши екологосъобразно третиране на неопасни отпадъци, собственост на ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД , с общо количество 995,16 тона и намиращи се на площадка на „Хийт Енерджи“ ООД, на дружеството е съставен акт за установяване на административно нарушение, съобщиха още от прокуратурата.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments