Прокуратурата се зае с пловдивската болница, където слагат стентове на здрави хора

0
18
Прокуратура на Република България
Прокуратура на Република България

Прокуратурата започна проверка по сигнала на Динчо Бобчев, който твърди, че началникът на кардиологичното отделение в пловдивската държавна болница доц. Иван Мануков е искал да му постави два стента, без да има нужда от тази операция.
Прокурорът Атанас Илиев обясни, че в момента се води предварителна проверка на образуваното производство в Икономическа полиция.

„Надяваме се тя да приключи в най-кратки срокове – за 10 дена и ще ви уведомим за резултатите.“, каза обвинителят.

Жалбата е била подадена от потърпевшия в средата на октомври в Окръжната прокуратура, но оттам е била препратена по компетентност на Районната.

Освен от държавното обвинение и от полицията ще се заемат със скандалния случай.

Специалисти коментираха, че поставянето на стент на здрав човек сериозно уврежда организма му. Освен това по този начин се източва здравната каса, защото цената на клиничната пътека е 5000 лева.

Както Искра.бг ви съобщи Динчо Бобчев е получил аритмия на сърцето, докато е бил в сауна, поради което се е обърнал към доц. Иван Мануков, когото познава от 25 години. След като му е била направена коронарография, са му казали, че има 85% запушване на артерията и е необходимо спешно да му бъдат поставени два стента.

Пациентът обаче се обърнал към негов приятел лекар, който го насочил към свои колеги в София. Там Динчо посетил трима водещи медици – и тримата били категорични, че той е напълно здрав.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от