Прокуратурата: Прекратяват се строителните и монтажни работи на плажа в Обзор

0
180
Обзор
Снимка: Фейсбук

Със заповед на кмета на Несебър се спират строителните и монтажни работи на плажа в Обзор, съобщава „NOVA”. До нея се стигна след извършени редица проверки от страна на регионалната строителна дирекция, възложени от Върховната административна прокуратура.

След намесата на институцията е установено, че са налице нарушения при строежа на „Жилищна сграда за курортно ползване”, разположена на плажа в Обзор. Проблем има с изграждането на подпорната стена зад предвидената сграда, която е недовършена и не е въведена в експлоатация по съответния ред. Не са изпълнени предписанията за осигуряване здравината, пространствената устойчивост и консервирането на строежа.

Припомняме, че в края на юли представител на инвеститорите беше заявил, че въпросната сграда има всички необходими разрешителни, „подписани и подпечатани“ от Община Несебър. От 5 юни има издаден и констативен протокол, че всичко е било в съответствие с чертежите. В миналото теренът е бил общински и според местните на него имало дори борова гора. Преминава още през 2004 г. в ръцете на някакъв датски консорциум, който имал инвестиционни намерения. Впоследствие консорциумът продава имота. 

Строителството може да продължи само с разрешение на административния орган, издал заповедта. Това обаче ще стане едва след отстраняване на причините, довели до спиране на строежа и представяне на надлежни доказателства за това.

Заповедта е връчена на участниците в строителството.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments