Прокуратурата поиска отстраняване на кмета на Стрелча

0
198
кмет на Стрелча Стойно Чачов
Снимка: Община Стрелча

Прокуратурата в Панагюрище внесе искане в съда за отстраняването от длъжност на Стойно Чачов като кмет на Община Стрелча. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Чачов е обвинен, че през 2016 г. като кмет на Община Стрелча, е принудил служител на общинската администрация да извърши нещо противно на волята си – да подаде молба за освобождаване от заеманата от него длъжност, без дата, като е употребил за това заплашване, изразяващо се в обстоятелството, че ако не подаде молба ще бъде освободен веднага от работа и злоупотребил с властта си като работодател – кмет на Община Стрелча, като е наредил молбата да бъде входирана с входящ номер и без знанието и съгласието на служителя. Това е престъпление по чл. 143 ал.1 от Наказателния кодекс. Спрямо Чачов е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2 000 лева, която е внесена.

Районната прокуратура в Панагюрище мотивира искането си на основание чл. 69 ал. 1 и ал. 2 от Наказателно-процесуалния кодекс, с оглед на обстоятелството за наличие на данни, че служебното му положение може да създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Предстои Районен съд-Панагюрище да насрочи заседание по искането на прокуратурата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments