Прокуратурата обясни как измамените от мнимите майстори във Варненско могат да си получат парите обратно

1
378
Георги Жеков
Георги Жеков, един от обвиняемите. Снимка: Facebook

„За съжаление наказателният процес не възстановява щетите. Но пострадалите могат в първото заседание по делото да се констатират като граждански ишци с адвокатска помощ. Ако подсъдимите бъдат признати за виновни, а гражданските искове уважени, за пострадалите следва процедура по изпълнение на гражданския иск“. 

Това заяви пред „NOVA“ окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров във връзка с група за строителни измами, след като десетки хора в областта и цялата страна бяха излъгани с десетки хиляди левове.

По случая бяха задържани четирима мъже, като от ОДМВР-Варна заявиха, че престъпната дейност е била замаскирана като строителна работа.

Окръжен съд-Варна от своя определи задържаните да останат в ареста. Те са обвинени и за измами, извършени след предварителен сговор и в големи размери като продължавани престъпления, както и за различни видове изнудване и заплахи.

През последните седмици продължават да постъпват нови и нови сигнали от потърпевши граждани, които са били измамени за големи суми пари. При обиските и претърсванията са намерени още документи и договори.

148-ата годишнина от Априлската епопея бе отбелязана в Батак

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Прокуратурата обясни как измамените от мнимите майсто… […]