Прокуратурата и МВР за изборна търговия в Несебър: Хванаха общински служител с над 185 000 евро и 25 000 лева

1
535
Мария Маркова и Емил Павлов
Мария Маркова и Емил Павлов. Снимка: Искра.бг

Прокурор Мария Маркова и старши комисар Емил Павлов дадоха подробности за задържания служител на Община Несебър за изборна търговия.

По време на полицейските действия са били установени суми от над 185 000 евро и 25 000 лева. По случая е образувано досъдебното производство по член 167 от НК. Комисар Павлов каза:

„През вчерашния ден беше проведена полицейска операция от отдел „Икономическа полиция“ под надзора на Районната прокуратура-Бургас по сигнал, че лице е получило крупна сума пари, предназначена за купуване на гласове. В хода на проведените професионално-следствени действия е установена и иззета сумата от 185 хил. евро и 25 000 лева, която сума в момента имаме данни, че е била предназначена за закупуване на гласове във връзка с предстоящите местни избори.“

„Важно е да се отбележи, че такава операция е безпрецедентна към момента, тъй като успяхме съвместно с Прокуратурата да стигнем до най-високото ниво – до хората, които осигуряват средствата и ги разпределят. Служителят е на ръководна позиция в Община Несебър. Парите са намерени в дома на задържаното лице“, посочи Павлов.

„Образуваното досъдебно производство е за предлагането и даването на имотна облага на определени лица да упражнят своето избирателно право за гласуване на предстоящите местни избори. Тези пари са предназначени за склоняване на лицата да упражнят своето избирателно право“, обясни прокурор Маркова

Подробности от брифинга можете да гледате във видеото:

„Имаме насока кой осигурява тези средства. Но все още сме в начален етап на разследването“, категоричен е Емил Павлов.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] са обвинения на Паскал Апостолов, който беше арестуван за купуване на гласове в Несебър, предава […]