Прогноза: Ремонтът на участъка от АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора ще приключи през юли

0
1696
АМ "Тракия"
Снимка: АПИ

Ремонтът на повече от 23 километра от АМ „Тракия“ между пътните възли „Чирпан-изток“ и „Стара Загора“ се очаква да приключи в средата на юли, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/. Целта е строителните работи в участъка да бъдат изпълнени качествено и движението да бъде възстановено във възможно най-кратки срокове, така че да не се затруднява трафикът в активния летен сезон.

Строителните дейности в участъка започнаха в края на април. При проверка на председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Апостол Минчев в началото на юни беше установено: влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали, неизпълнение на техническите указания от страна на строителя, липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане и др. Предприети бяха необходимите мерки за коригиране на работата и спазване на технологичните процеси.

Проектът за ремонт на трасето предвижда по метода студено рециклиране да се възстанови носимоспособността на пътното тяло, подобряване на отводняването, полагане на нова асфалтова настилка, ограничителни системи /мантинели/, маркировка и знаци. На обекта се работи едновременно и в двете платна, които са в експлоатация от 2007 г.

Обновяването на 23 км участък е част от стартирания през октомври 2020 година поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/. В края на април приключи ремонтът 16,5 км /от 168-ми до 184-ти км/ между връзката с АМ „Марица” и п. в. „Чирпан – Изток“, а през миналата година на 12 км от автомагистралата между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“ /от 156-ти до 168-ми км/.

За изпълнение на строителните дейности в участъка между Чирпан и Стара Загора са затворени двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут. Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан – Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. От там по второкласния път продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора – Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. Оттам по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан – Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.

Има алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ – това е Подбалканският път I-6 София – Бургас. „Пътната агенция“ призовава шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments