Проф. Минеков: Служебно правителство и нови честни избори е най-добрият вариант

1
183
Велислав Минеков. Снимка: Фейсбук профил
Велислав Минеков. Снимка: Фейсбук профил

Скулпторът проф. Велислав Минеков, който е част от „Отровното трио“, е на мнение, че не трябва да се правят опити да бъде съставяно правителство в рамките на 45-ото Народно събрание. Пред „БНР“ той изрази надежда възможно най-скоро да има нов парламентарен вот. Този път той трябва да бъде честен. Затова проф. Минеков счита, че сега най-доброто е да има служебно правителство, назначено от президента Румен Радев.

А намеренията все пак да има опити за съставяне на кабинет представителят на „Отровното трио“ определи като изключителна грешка, която не бива да се допуска. Такива намерения вече бяха изразени от ГЕРБ. Днес стана ясно, че те ще предложат състав на ново правителство, въпреки че всички останали партии в 45-ия парламент се обявиха против тях. Освен това ГЕРБ щели да подкрепят и кабинет на втората политическа сила „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

Проф. Минеков е на мнение, че ново правителство сега означава да се даде време, а в момента според него мафията е ранена. Ако й бъде дадено, тя ще успее да оздравее и да се възстанови. Резултатът на едни повторни избори няма да е същият според него. Но има опасност от фалшификации и нещата да станат на по-лошо ниво, отколкото са в момента.

Проф. Минеков препоръча партиите в новото Народно събрание незабавно да променят Изборния кодекс като разрешат дистанционното гласуване и видеонаблюдението при броенето на бюлетините. Освен това според него трябва в цялата страна да има машинно гласуване.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Иван
Иван
1 година по-рано

Професоре, това означава пълен триумф на ГЕРБ.