Проф. Габровски: Сашко е успявал да се храни и да пие вода

0
153
Александър Цветанов
Александър Цветанов. Снимка: Aleksandar Tsvetanov, Facebook

Изчезналият Александър от Перник е успявал да се храни и да пие вода докато беше издирван. Той е бил приет в „Пирогов“ в едно сравнително добро състояние, съобщи пред „NOVA“ началникът на Клиниката по неврохирургия проф. Николай Габровски. Детето е било с много близки до нормалните параметри. Имало е съвсем леки отклонения, които били напълно приемливи.

Според медика един 9-дневен престой без храна и вода щеше да има много по-тежки последствия. И това означава, че детето по някакъв начин е успявало да приема достатъчно течности. За проф. Габровски е радостно, че лекарите не са имали толкова много работа. А самото дете е било намерено от българското общество, което се обедини в този случай.

Проф. Габровски коментира и пандемията от коронавирус като посочи, че голяма част от нашите сънародници са заели правилната позиция, която е била и на Европа и на целия цивилизован свят. Но за съжаление тази тема се е пренесла и в политиката и сме станали свидетели на опит за възползване от нея.

Нещо повече. Според медика в този период е имало доверие, на каквото българските лекари от много дълго време не са се радвали. И това е било напълно заслужено, защото са били постигнати много добри резултати и е имало много спасени животи. Но именно след това политиката се е намесила и фокусът вече е бил изместен.

Проф. Габровски подчерта, че последните мутации на вируса са по-благоприятни. И те според него вече нямат нищо общо със смъртоносното заболяване, с което първоначално сме се сблъскали.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments