Проф. Ангелов с гневен пост: Тагарев направо да изпраща танковете и да превземат „Пирогов“

0
466
Проф. Костадин Ангелов
Снимка: Проф. Костадин Ангелов. Facebook

Председателят на здравната комисия в Народното събрание проф. Костадин Ангелов написа гневен пост в социалните мрежи, бесен на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Според информация на проф. Ангелов Тагарев е изпратил искане до колегата си и министър на здравеопазването проф. Христо Хинков, в който държи да се разбере кой и защо си позволил да публикува нещо във Фейсбук страницата на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Поводът – скандалът със съветника на министъра на отбраната Мустафа Емин и свидетелствата на медици, че същият искал да извадят дете от шокова зала, за да вкарат неговото. За случая се разбра точно от споделяне на публикация на медицинска сестра от спешното на официалната страница на болницата.

Публикуваме поста на проф. Костадин Ангелов в социалните мрежи без редакторска намеса.

Министърът на отбраната си е помислил, че е министър на информацията. Тодор Тагарев изпратил искане до министъра на здравеопазването да се разберяло кой и защо си позволил да публикува нещо във Фейсбук страницата на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“!

И пита, кой работи там, настоява за бързи резултати и да бъдел своевременно уведомен! Представяте ли си?! Скандално и болшевишко!

Ами, предлагам на министъра на информацията Тагарев направо да изпраща танковете да превземат „Пирогов“.

Как така някой ще си позволява да се изразява свободно и безконтролно?! На какво прилича това?! Няма да позволя българските медици да бъдат репресирани и тормозени от който и да било министър!“

„Да, България“ също излезе с позиция по случая със съветникът на министъра на отбраната Тодор Тагарев Мустафа Емин. От позицията се разбира, че УМБАЛСМ „Пирогов“ е оказало пълно съдействие по изясняване на обстоятелствата. Ето какво гласи цялата позиция без редакторска намеса:

„Във връзка с медийни запитвания и повишения обществен интерес по случая с поведението на члена на Националния съвет на „Да, България“ Мустафа Емин в „Пирогов“ на 28 август Ви уведомяваме, че ръководството на УМБАЛСМ „Пирогов“ оказа пълно съдействие и предостави исканата от контролните органи на партията информация по изясняване на обстоятелствата по случая. След приключването на проверката ще съобщим резултатите от нея.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments