Продължават проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания в Турция

1
164
Туристически пътувания
Туристически пътувания. Снимка: МТ

На 19 май бяха извършени нови проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания. Служители на Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ /ИААА/, Национална агенция по приходите /НАП/ и Икономическа полиция извършиха проверки на ГКПП „Капитан Андреево“. Бяха проверени 25 автобуса, пристигащи от Турция. Проверка е извършена на туроператорите – организатори на пътуванията за законово извършване на дейността.

ИА “Автомобилна администрация” установи нарушения при проверката на един от превозвачите. Автобусът беше спрян от движение, а на водача бе съставен Акт за установено административно нарушение /АУАН/ съгласно чл. 55, т. 1 от Наредба №11 от 31.10.2002 г. за международен автомобилен превоз на пътници и товари, за това, че няма необходимия валиден лиценз за изпълняване на дейността.

Внезапните проверки на контролните органи, съвместно с Министерството на туризма, ще се извършват през цялата година и ще бъдат изпълнявани не само на гранично-контролно пропускателните пунктове в страната, но и на стратегически туристически обекти във вътрешността на страната.

Проект „Силен старт“: Министерство на образованието финансира детски градини в подкрепа на деца и семейства

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Продължават проверките за нелоялни практики при орган… […]