„Продължаваме промяната“: Спечелихме нова важна победа на ГКПП „Капитан Андреево“

0
260
ГКПП "Капитан Андреево"
ГКПП "Капитан Андреево". Снимка: Искра.бг

От „Продължаваме промяната“ /ПП/ съобщиха, че са спечелили нова важна победа в една от най-мащабните си битки срещу корупцията, а именно тази за държавния монопол на ГКПП „Капитан Андреево“. От политическата сила обявиха, че със заповед на ръководителя на Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/ проф. Христо Даскалов институцията официално извършва и товаро-разтоварните дейности на пункта. 

Ето какво още се казва в позицията на „Продължаваме промяната“:

Благодарение на „Продължаваме промяната“ „Евролаб 2011“ вече няма монопол и
при лицата, отговорни за разтоварването на стоки на границата.

Нещо повече, заради незаконното блокиране на служители на БАБХ през последните дни и възпрепятстване на тяхната работа, жандармерията ще следи за спазването на закона на място, а „Евролаб 2011“ следва да бъде санкционирана.

На 2 август съвместна междуинституционална проверка установи, че „Евролаб 2011“ е в тежки нарушения на Закона за държавната собственост и по претендирания от тях договор за наем на имотите на БАБХ на границата. Заради установените нарушения фирмата следва да бъде изведена от тях.

Тези решителни действия на държавата трябва да неутрализират четирите стълба на монопола.

Припомняме, че в продължение на 10 години управлението на ГЕРБ си затваряше очите за частния монопол и многобройните проблеми на най-голямата сухопътна граница в Европа и вход към ЕС – въпреки сигналите и забележките дори от европейски институции и евродепутати.

Ние сложихме край на схемата, която позволяваше държавата да е златната
кокошка за малцина избрани. С действията си станахме неудобни на мафиотски,
лобистки и политически кръгове. Върнахме държавността на границата с цената
на заплахи, предложения за подкупи, клеветнически кампании и сваляне на
правителството. а българските граждани платиха за частните интереси с
поредните избори.

Вместо в джоба на „Евролаб 2011“ и техните политически лобисти и закрилници,
стотици милиони вече ще влизат в бюджета, за всички граждани.

Необратимо е затягането и на лабораторния контрол, което започна още на 20 май, така че никога повече хората да не се съмняват дали слагат на масата си плодове и зеленчуци със завишено съдържание на пестициди.

Вносните продукти в България и ЕС от трети страни дълги години са оказвали ценови натиск върху българските производители на плодове и зеленчуци, защото строгият контрол не важеше за тях. С разбиването на тази схема българските производители станаха по-конкурентоспособни!

И нещо много важно за всички българи, които искат да живеят като граждани на демократична Европа и да могат да пътуват свободно в ЕС – краят на частния монопол на „Капитан Андреево“ доближава България с още една стъпка към Шенген – приоритет на кабинета Петков. На финала на процеса сме, като предстоят последни проверки. Очакваме положителен резултат до края на годината и приемане на България в Шенген!“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments