„Продължаваме промяната“ създава широка антикорупционна коалиция: Куражът да си срещу системата!

0
600
Константин Бачийски и Христо Симеонов
Константин Бачийски и Христо Симеонов. Снимка: Искра.бг

„Продължаваме промяната“ създава широка антикорупционна коалиция. Това обявиха депутатите от ПП Константин Бачийски и Христо Симеонов днес в централата на партията в Бургас. Народните представители проведоха среща-разговор с медиите за предстоящите парламентарни избори у нас.

Бачийски подчерта, че не става въпрос за създаване на нова коалиция, а за разширяване на партията. По думите му двете формации – ПП и „Демократична България, ще се развият и надградят с това разширение.

На срещата се разбра, че в тази антикорупционна коалиция ще участват не само партии, но и граждански организации. Константин Бачийски посочи, че в нея ще бъдат хора, доказали се като професионалисти през годините. Той посочи, че участниците в тази коалиция ще трябва да имат куража да са срещу системата.

Журналист от Искра.бг попита: „Според вас възможно ли е след предсрочните избори да видим коалиция между БСП, ГЕРБ и ДПС?“ Бачийски отговори:

„Това трябва тях да питате, но не изключвам такъв вариант, защото в този парламент видяхме много пъти как трите партии гласуваха по едни и същи начин и бяха на едно и също мнение. Учудвах се как колегите от БСП са на едно мнение с тях, след като преди това са били на коренно различно. ГЕРБ, БСП и ДПС имат голям брой препокриващи се гласувания, при които ПП е гласувало по друг начин. Видяхте на срещата миналата седмица как Бойко Борисов каза, че БСП много се е променила и щял да свали забраната за коалиране. Не бих се изненадал, ако след едни следващи избори имаме симбиоза между взаимоотношенията между ГЕРБ, БСП и ДПС.“

„Ние ще направим коалиция преди парламентарните избори, за да могат гласоподавателите да знаят за кого да гласуват. Не да гласуват за БСП, а да получат ГЕРБ и ДПС, например“, разясни Бачийски. Той заяви:

„ГЕРБ свалиха последното редовно правителство, но не можаха да направят работещо управление и България се завъртя в спирала от избори. Няма работещо правителство и не се знае кога ще има. За да се оправят нещата, ще трябва да сформираме такава широка антикорупционна коалиция. Не сме си сложили червени линии – говорим за партии и граждански организации, които са доказали от коя страна на бариерата са и изповядват ценностна система като нас. Ще търсим пресечните точки, които биха ни обединили да преборим порочните практики в българския политически живот и заради които много хора напуснаха България.“

Христо Симеонов
Христо Симеонов. Снимка: Искра.бг

Христо Симеонов подкрепи колегата си с думите:

„Готови сме да си сътрудничим с всички партии и организации, които са си поставили за цел да борят този модел от последните 12 години, заради който всички ние се усещаме в зависимост.“

Можете да гледате цялата среща във видеото:

В началото на срещата Константин Бачийски изрази изненадата си от факта, че от ГЕРБ са признали, че е прав за летището в Равнец. Той уточни, че ще продължи да работи по идеята за превръщането на авиобазата в карго терминал.

Депутатът от ПП Бачийски обяви, че ще имат кандидатура за кмет, но тя в момента не стои на дневен ред. По думите му от „Продължаваме промяната“ имат какво да допринесат за развитието на региона. Народният представител подчерта, че в момента обаче фокусът е върху предсрочните парламентарни избори

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments