„Продължаваме промяната“ подава сигнал в ГДБОП за възпрепятстване на Агенция „Митници“

0
131
Продължаваме промяната
Продължаваме промяната. Снимка: Facebook

От „Продължаваме промяната“ /ПП/ ще подадат сигнал в ГДБОП за защита на държавния интерес на територията на община Свиленград, където след решение на Общинския съвет в края на 2022 г. се възпрепятства дейността на държавния орган Агенция „Митници“.

На 22 декември 2022 г. Общинският съвет на Свиленград, под председателството на Георги Еленков, който е местен активист на ГЕРБ и адвокат на фирмата „Евролаб 2011“, взема решение No 1119/22.12.2022, с което въвежда 7 ограничения в начина на експлоатация на уличната мрежа на кв. „Капитан Петко Войвода“.

Посочените ограничения не позволяват на превозни средства с тегло над 3.5 тона да достигат до терминалите на Агенция „Митници“, които се намират в югозападния край на квартала. С това напълно възпрепятстват държавните органи, които са на подчинение на Министерство на финансите, да осъществяват своите функции по митнически контрол.

ПП изразява съмнения, че с взетото решение не само се възпрепятства дейността на Агенция „Митници“, а се цели принудително преместване на задачите на Агенцията в частен имот на Размиг Керопе Чакърян, свързан с други дейности на ГКПП „Капитан Андреево“.

Това се случва въпреки че сградата и терминалите за изпълнение на дейността на Агенция Митници са въведени в експлоатация в съответствие с актове на Общинския съвет. Улицата към тях е ремонтирана с целеви ресурс на Министерство на финансите, а самата сграда е финансирана от Европейския съюз. Материалната база е модерна и е създадена специално за обработка на камиони.

Забраната за преминаване на превозни средства с тегло над 3.5 тона е противозаконна, защото възпрепятства държавата в нейните усилия да изпълнява важни административни функции.

В нито един момент председателят на Общинския съвет не е потърсил координация или съгласуване с Министерство на вътрешните работи или Министерство на финансите в лицето на Агенция „Митници“.

Мотивите на партията будят опасения дали Общинският съвет в Свиленград защитава интересите на обществото и държавата или под ръководството на председателя г-н Еленков работи в полза облагодетелстване на частни лица.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments