Продължава уволнението на заместник-кметове в Община Варна. Кой беше освободен днес?

0
1101
Община Варна
Снимка: Възраждане

Варненският кмет Благомир Коцев е освободил от длъжност досегашния заместник-кмет Христо Иванов, който отговаряше за строителството и инфраструктурата в Общината. Заповедта е била издадена днес.

От пресцентъра на местната администрация припомнят, че още при встъпването си в мандата през ноември, кметът освободи от длъжност досегашните заместник-кметове по правни въпроси Пламена Маринова, култура Ралица Константинова и здравеопазване и социални дейности Коста Базитов. Със заповед на градоначалника от миналата седмица от длъжност беше освободена и Ани Николова, която беше директор на дирекция „Европейски и национални оперативни програми“.

За заместник-кметове към момента са назначени:

  • Павел Попов с ресор здравеопазване, култура и социални дейности.
  • Диан Иванов с ресори правна дейност, контрол и общинска собственост.

Двамата нови заместник-кметове ще бъдат представени като част от новия управленски екип на Коцев на пресконференцията в общината утре. Заместник-кметът по бюджет и финанси, икономическо развитие и данъци ще встъпи в длъжност от 2 януари 2024 г. Дотогава в длъжност ще встъпят и останалите заместник-кметове, след което Коцев ще издаде заповед за преразпределение на ресорите им.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments