Природозащитници излязоха на протест пред МОСВ

4
93
Протест пред МОСВ
Протест пред МОСВ. Снимка: Скрийншот от видео

Природозащитници излязоха на протест пред Министерството на околната среда и водите /МОСВ/, за да покажат недоволството си от решенията във ведомството под ръководството на служебния министър. Недоволството е инициирано от коалиция „За да остане природа в България“, предава „БТА“.

Демонстрантите са на мнение, че няма вода за справяне с проблемите в сектора в полза на природата. Тезата им се основава на решение на Националния съвет по биологично разнообразие, взето преди седмица, свързано с приемането на природозащитни цели, касаещи и изграждането на АМ „Струма“. Природозащитниците заявиха, че е приет проект на частна консултантска фирма, вместо на изготвено от учените предложение.

„Новият национален съвет по биологично разнообразие към министерството (в който действащи природозащитни организации бяха заменени със Съюз на ландшафтните архитекти, които са озеленители, без отношение към редки и защитени видове, и Натура 2000) обезсмисли месеци работа и отхвърли предложението на научната общност, за сметка на предложение, разработено от частна консултантска компания и така отложи отново за неопределено време решението на казуса с АМ „Струма“.“, посочват природозащитниците.

Представител на екоминистерството каза на протестиращите, че служебният министър може да се срещне с техни представители, но те отказаха. В отговор природозащитниците започнаха да викат „Мафия“.

Абониране
Известие от
guest
4 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Петър
Петър
11 месеци по-рано

Зелената мафия иска да си вземе обратно министерството.

Лили
Лили
11 месеци по-рано

Краставите магарета бранят своите до последно

Дидо
Дидо
11 месеци по-рано

Почти 20 човека. Сигурно жертвите в Кресненското дефиле са много повече 🙁

Борил
Борил
10 месеци по-рано

Tова са редовните платени протестъри приближени до Сандов и Белев.