Приемна майка във Врачанско е обвинена в закана за убийство, побой и изтезания на дете

0
1180
Насилие
Photo: Pixabay

Шокиращ случай на насилие над дете от страна на приемен родител. Прокуратурата е повдигнала 3 обвинения на 58-годишна жена – за закана с убийство, нанасяне на телесни повреди и изтезания над 10-годишно момченце, което е било настанено в дома й.

Тежкият случай е от белослатинското село Бъркачево. От държавното обвинение посочват, че в началото на юни миналата година приемната майка е упражнила физическо насилие спрямо детето заради взети от него слушалки на сина й. Тя го ударила много пъти с дървена дръжка от метла.

Същата вечер го пребила с точилка, както го наранила и с нож по бедрото, гърдите и китката. Тя сложила чувал на главата му и искала да го дави, но се е отказала. Нараняванията на момченцето били забелязани в училището му.

Обвиняемата Румяна Илиева коментира пред „bTV“, че детето е навлязло в пубертета и се е променило коренно. Започнало да не слуша, да не иска да учи и започнали да изчезват неща. Тя отрича да му е посягала, но признава, че го е наказвала.

Илиева твърди, че не е използвала нож срещу момчето, нито е слагала главата му в чувал, както обявиха от прокуратурата. Тя заяви, че нараняванията му не са били нанесени от нея.

Кметът на село Бъркачево Благовеста Борисова не може да си представи, че Илиева е извършила нещо подобно. Признава обаче, че е чула слухове, че момченцето има белези от охлузвания, синини, пробождания.

Очаква се делото да влезе в съдебната зала.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments