Приятел на Андрей Монов: Решението на съда за Полфрийман е гавра!

0
55
Джок Полфрийман
Снимка: Скрийншот от YouTube

Близкият приятел на убития студент Андрей Монов Димитър Кръстев определи пред Искра.бг решението на съда за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман като „гавра“. И добави:

„Един отнет човешки живот и застрашен втори такъв са равни на 11 години и 10 месеца затвор!“

Кръстев коментира, че е очаквал австралиецът да бъде освободен по-рано, но не и толкова предсрочно. Първоначално Полфрийман беше осъден на 20 години лишаване от свобода. Ето какво още каза приятелят на Монов:

„Очаквах да го пуснат няколко години по-рано. Да не говорим, че 20-годишната присъда беше доста добра сделка за него – за убийство и за опит за убийство. Те така и не доказаха, че е действал при самозащита, както те искаха да изкарат.“

Приятелите на Андрей очакват произнасянето на съда, за да разберат дали ще потвърди решението на по-долната инстанция и дали ще му позволят да напуснат България. Ето как Димитър Кръстев си обяснява решението на магистратите:

„Подозирам, че е имало и някакъв финансов стимул за въпросния съдийски състав. Просто не вярвам, че този индивид е толкова важен, че по други подбуди да бъде освободен. И не вярвам колко се е поправил. Доста отдавна всъщност приеха, че този човек е бил осъден невинен и че бил влязъл в някакви процеси, които са предварително скалъпени срещу него, което няма нищо общо с реалността. По някакъв начин той се превърна в знаме на антибългарщината и на това колко струва един български живот. Трудно ми е да ви кажа, но не мога да повярвам, че ще се промени нещо към днешна дата от това, което съм видял от съда и от неговите действия. Бих се изненадал, ако бъде взето друго решение.“

Що се отнася до действията на Българския хелзинкски комитет, който защитаваше Джок Полфрийман, Кръстев обяви, че той се е превърнал в антибългарска организация и по никакъв начин не защитава българския национален интерес.

Кръстев повдигна и въпроса как Полфрийман си плаща за адвокат, след като няма никакви доходи. Освен това той не е платил и кръвнината на семейството на убития студент Андрей Монов и на другото момче, което също беше ранено.

За Андрей Димитър разказа пред Искра.бг, че го е познавал само една година, но за това време е станал един от най-близките му към онзи момент. Бил е изключително ведро момче, човек на живота. Винаги е бил в добро настроение и винаги е намирал в негативните дни дори причина да бъде усмихнат.

Димитър разказа и за въпросната нощ на 28 декември 2007 година, когато Андрей Монов беше убит от Джок Полфрийман. Група приятели са решили да си организират банкет по случай Коледните и Новогодишните празници. Имали са резервация в нощно заведение и една част от тях е трябвало да отидат там по-рано. Ето какво още каза той:

„Аз бях с още две момчета и в момента на нападението не бях там. Обадиха ми се минути след самата случка. Заварих Андрей да лежи на булевард „Александър Стамболийски“ в локва кръв. Беше още в съзнание, но вече губеше живот и сили. Австралиецът се е появил в гръб на групата, държейки нож. Когато са видели, че е въоръжен, те са отстъпили назад. Първо е ранил едното момче. В даден момент Андрей решил да не отстъпва повече и е останал на място и австралиецът го е наръгал.“

Димитър Кръстев подчерта, че тезата на защитата, че са били гонени двама цигани и затова Полфрийман се е намесил, не е била доказана по никакъв начин, защото въпросните лица така и не са били намерени.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от