При забранена маневра български тираджия е причинил смъртта на сина на бивш футболен шеф в Италия

0
702
Полиция
Снимка: Pixabay

55-годишен български водач на тир е предизвикал пътна злополука на магистралата А26 до Генуа, в северната област Лигурия. В резултат на нея е починал един, а друг е бил ранен. Загиналият е 46-годишният син на бившия президент на футболния клуб „Дженоа“ Джани Шерни – Паоло Шерни, предават италианските медии, цитирани от „24 часа“.

Паоло Шерни е бил популярен предприемач в сферата на международния бизнес с яхти, по пример на баща си. Той бил и яхтмен от световно ниво, живеел в княжество Монако.

От „Пътната полиция“ са коментирали, че починалият е пътувал с автомобила си „Audi S6“ по аутобана между Мазоне и Овада, когато бил засечен от тир, навлязъл в отсрещното платно. Автомобилът се ударил в ремаркето на тира, който същевременно извършвал непозволена маневра.

Българският камион бил на паркинг, но вместо да излезе от изхода и да се включи на пътя, той излязъл от входа на паркинга. След това пробвал да направи 180-градусов завой, така че да поеме в правилната посока, но в този момент оттам минавало „Audi“-то на Шерни. В резултат на сблъсъка той е починал на място, а спътникът му е пострадал.

Българинът няма наранявания. Той се разследва за убийство на пътя.

Губернаторът на област Лигурия Джовани Тоти е изказал съболезнования на бащата на жертвата – Джани Шерни. За около година той изгуби преждевременно и съпругата и сина си.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments