При спецоперация: Иззети са над 2 килограма кокаин и валута от криминалисти от СДВР

0
35
Арест
Арест. Снимка: МВР

Над 2 килограма кокаин и половин милион британски паунда са били задържани при специализирана полицейска операция на криминалисти от СДВР. След проведено наблюдение на 26 юли е бил хванат 46-годишен мъж, който е с множество криминалистични регистрации и е осъждан за трафик на наркотици. 

В тайник в използван от него автомобил е открито твърдо вещество, а в стопанисван от него микробус – множество химични вещества в твърда и течна форма, както и пресовано твърдо вещество, плик със зелена тревиста маса, кутии с двойни дъна, скимиращи устройства и електронни везни.

В хода на разследването било проверено и офис помещение, ползвано от задържания, откъдето са иззети съществени парични суми – 588 000 британски паунда, 50000 лева, още количества дрога – бяло вещество на бучки и прах, кафяво прахообразно вещество, както и електронни везни и банкнотоброячна машина.

Процесуални действия били извършени и в дома на 46-годишния, при които са намерени множество самозалепващи пликове с бяло прахообразно вещество.
Извършената експертна справка показва, че конфискуваните наркотици са 2147 грама кокаин, 17.65 грама MDMA, 328.62 грама коноп, 3.85 грама хероин. Предстои експертиза и на иззетите химични вещества.

По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е в ареста за срок от 72 часа и са му повдигнати обвинения. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments