При спецакция срещу наркотиците в Разград: 8 души са в ареста

0
90
Арест
Арест. Снимка: МВР

Осем души са били задържани при специализирана полицейска операция на територията на Областната дирекция на МВР в Разград. Тя е била проверка на 9 срещу 10 декември и в нея са се включили и служители на Жандармерията. Акцията е била насочена срещу лица, които употребяват дрога или са седнали зад волана след употребата на наркотици. 

От задържаните двама са арестувани за шофиране след употребата на алкохол, трима – за управление на автомобил след употребата на наркотици и трима – за притежание на дрога

В рамките на образувано досъдебно производство са извършени претърсвания в две заведения в Разград. В помещение, обособено като съблекалня за персонала, в раница на служител е намерена суха тревиста маса, реагираща при тестване на канабис.

В хода на полицейската операция са установени близо 30 непълнолетни, пребиваващи след 01:00 часа в питейни заведения в централната част на град Разград. В момента на проверките част от тях са употребявали алкохол, чийто произход се изяснява. Полицейските служители са съставили предупредителни протоколи на родителите, извикани да приберат децата си. Работата по случаите продължава.

ОДМВР-Разград апелира към родителите и управителите на питейни заведения да осъществяват по-стриктен контрол. По закон в заведенията не се допускат непълнолетни и малолетни лица без придружител. Категорично е забранено да им се сервира алкохол. Санкцията за подобно нарушение е от 2000 до 4000 лв. Полицията ще продължи да извършва проверки след 23:00 часа. Отговорността за пребиваването на непълнолетни лица по улиците и заведенията в малките часове на нощта е на родителите и на служителите в заведенията, подчертаха от полицията. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments