При проверка в езерото Вая: хрилни мрежи с улов на шаран и бягащи нарушители

0
1714
Акция на ИАРА
Снимка: ИАРА

Поставени в работно положение хрилни мрежи, в които се съдържа улов на шаран и бягащи нарушители. Това е установено при проверка в бургаското езеро Вая.

Безредиците са констатирани при съвместна акция от екипи на „РК“ Бургас и служители от Обща администрация на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), както и със съдействието на ОД на МВР – град Бургас.

Проверката е започнала тази сутрин в 05:00 часа и е продължила до 08:30 часа. При обхода на водния басейн с патрулна лодка, инспекторите забелязали извършителите, които побягнали и напуснали мястото.

Иззети са 5 броя пластмасови лодки, една гумена такава и мрежи с дължина 1550 метра и с ширина около 40 милиметра. Рибата е тежала общо 25 килограма и е била върната обратно във водния басейн.

Акцията е част от мащабна кампания срещу нерегламентиран улов на риба и бракониерски набези. Наблюденията за спазване правилата за отговорен риболов и опазване на рибния ресурс продължават. Всички граждани, които са забелязали нередност, могат да подадат сигнал на телефон 112.

ИАРА изказва благодарност на участниците в акцията, както и на служителите на МВР за съдействието и проявения професионализъм.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments