Президентът Румен Радев посети наводнените населени места в Карловско

0
652
Румен Радев в Карловско
Румен Радев в Карловско. Снимка: БТА

Президентът Румен Радев посети наводнените населени места в Карловско. Държавният глава пристигна на място малко преди обяд, за да се запознае лично с нанесените щети. Той благодари на всички служби, които се борят за справяне с последиците от тежките наводнения, предаде „DarikNews“.

Според държавния глава именно благодарение на техните усилия при бедствието няма човешки жертви. Няма и пострадали хора и това е най-важното в момента.

Радев подчерта, че нанесените материални щети са големи и сега е най-важното да бъде направен оглед, за да бъде държавата сигурна, че няма хора, които са поставени в риск. Трябва да бъдат осигурени и доставки на най-необходимото като храна и питейна вода. След успокояването на обстановката ще бъдат описани и щетите и държавата ще помогне на гражданите с всичко, което може.

Държавният глава посочи, че това, което виждаме, са резултатите от промените в климата. Той обяви, че сега предстои да се срещне с хората, но очаква институциите да окажат пълно съдействие с всичко, което е по техните сили.

След като река Стряма заля и село Трилистник, главният комисар Николай Николов съобщи, че там водата вече е достигнала 40-50 сантиметра. Държала се постоянна връзка със засегнатите хора. Вече са били изведени 40 души. Нямало пряка опасност за техния живот. От Военновъздушните сили /ВВС/ са се намесили незабавно с още два хеликоптера.

От своя страна служебният министър на земеделието Явор Гечев е изпратил тежка техника. Целта е да бъде отворена дигата и пътят на водата да бъде пресечен. На място има и три екипа на Пожарната, които са в готовност да реагират според ситуацията.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов пък съобщи, че са засегнати от наводненията 7 населени места. Наводнените къщи са над 200. Радев допълни, че в момента е много важно да бъде осигурена охрана на къщите, за да няма посегателства над тях.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments