Президентът пожела на българите здраве, сили и вяра за постигането на мир по повод Цветница

0
19
Президент Румен Радев
Президент Румен Радев. Снимка: Скрийншот от видео

Президентът пожела на българските граждани здраве, сили и вяра за постигането на мир, справедливост и солидарност по случай чествания днес християнски празник – Цветница. Неговите поздравления са и по повод католическия Великден

Румен Радев пожелава на всички български граждани здраве, сили и вяра в осъществяването чрез дела на Христовите истини и добродетели за мир и любов между човеците, съобщиха от „Дондуков“ 2. 

„В период на тежки изпитания за всички да проявим милосърдие и съпричастност към хората в беда, защото те се нуждаят от нашата протегната за помощ ръка„, подчертава президентът в поздравлението си.

Великден е славна победа на живота над смъртта, на светлината над мрака, на истината над неправдата, посочва държавният глава в поздрава си към представителите на католическата общност у нас. Той отбелязва, че днес православните българи почитат светъл празник в християнския календар – Вход Господен в Йерусалим. Цветница се чества и от хилядите наши сънародници от протестантската общност.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments