Президентът посрещна на летище „Пловдив“ австрийския канцлер Карл Нехамер

0
29
Карл Нехамер пристигна в България
Карл Нехамер пристигна в България. Снимка: Скрийншот от видео на Президентството

Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер пристигна на посещение у нас. Той беше посрещнат на летище „Пловдив“ от държавния глава Румен Радев, съобщиха от „Дондуков“2. От Президентството разпространиха и кадри от официалното посрещане на Нехамер.

Обезпечаването на охраната на българската граница и противодействието на миграционния натиск, както и прилагането на европейското право по отношение на Шенген, ще бъдат във фокуса на визитата, която е инициирана от държавния глава Румен Радев.

Румен Радев и Карл Нехамер ще посетят Регионалната дирекция „Гранична полиция“ в Елхово, където е разположен Регионалният координационен център, част от Интегрираната система за наблюдение на българо-турската граница.

Румен Радев и Карл Нехамер ще проведат работна среща и ще дадат брифинг за медиите. В българската делегация за посещението на българо-турската граница са Иван Демерджиев – служебен заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи, Димитър Стоянов – служебен министър на отбраната, адм. Емил Ефтимов – началник на отбраната.

В рамките на посещението на австрийския канцлер е предвидена среща с министър-председателя Гълъб Донев.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments