Президентът и премиерът заедно на мач навръх Съединението

0
41
"Мач на надеждата". Снимка: Президентство

В Деня на Съединението благотворителният „Мач на надеждата“ събра президента Румен Радев и премиера Николай Денков, съобщиха от Министерски съвет и Президентството.

Акад. Денков поздрави Стилиян Петров и двата отбора, съставени от футболни звезди от България и от чужбина. Няколко поколения български футболисти ще бъдат на терена заедно с някои от техните най-прочути противници, изтъкна премиерът преди мача.

„Очаквам събитие, което да ни обедини. Трябва да помогнем на хората, които се борят с онкологични заболявания”, заяви още акад. Денков.

Министър-председателят се срещна и с децата от футболен клуб „Конкордия“, които също са на стадиона. „Конкордия” е иновативна програма, която подпомага социалната интеграция на деца и младежи в неравностойно положение чрез силата на спорта. Клубът е регистриран към Българския футболен съюз, а самата услуга се предлага на децата и младежите напълно безвъзмездно при условието, че посещават редовно училище и преминават в следващ клас. Заедно със спортните специалисти работят социални работници, психолог и педагог, които подпомагат децата и техните семейства в множество направления.

Публиката на Националния стадион „Васил Левски“ остана приятно изненадана да види държавния глава и министър-председателя, който седнаха един до друг в ложите и размениха няколко дружески реплики за предстоящия двубой.

Тема на разговора им, продължил и през почти цялото първо време, най-вероятно е била потопът по Южното Черноморие, станал причина за смъртта на няколко души и това как ще действат институциите в дните след нещастието.

Макар и да е традиция и по протокол двамата важни мъже в държавата да са настанени в центъра на първия ред в официалната ложа, появяването им там заедно, изненада всички дошли на мача.

В последните дни политическата обстановка постави Румен Радев и Николай Денков отново в центъра на вниманието. Причината беше техните изказвания и разменени, макар и задочно реплики. Компания на двамата правеше градоначалникът на столицата Йорданка Фандъкова.

Със събраните средства от билетите ще бъдат подпомогнати пациенти с онкологични заболявания и лечебни заведения у нас.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments