Президентът и доброволци тръгват към заслона „Кончето“

0
24
Заслонът. Снимка: Фейсбук, Кончето
Заслонът. Снимка: Фейсбук, Кончето

Президентът Румен Радев, доброволци, спасители и планински водачи тръгват на поход към заслон „Кончето“ в Пирин. Целта е да доставят материали за мястото, което е спасявало десетки животи, но не е ремонтирано повече от 60 години, предаде „БНТ“.

Държавният ни глава участва в прехода, за да изпълни поетия си ангажимент – сам да се увери как е възстановена постройката. Той даде обещание пред Асоциацията на професионалните планински водачи, отличена на националния конкурс „Доброволческа инициатива за 2018 година“, която бе под негов патронаж, допълни „БНР“.

На заслона ще бъдат занесени допълнителни одеяла и ще бъде монтирана стълбата пред входа. Преходът ще завърши на хижа „Вихрен“, която е над Банско. Около 17:00 часа президентът ще направи изявление.

Снимка: Фейсбук, Кончето
Снимка: Фейсбук, Кончето

„Нека не забравяме колко способни сме да бъдем обединени и активни за смислена кауза. Преди година започна решаващата финална фаза от изграждането на новия заслон „Кончето“, което щеше да е невъзможно без обединяването на толкова много хора. Най-активните участници сами си знаят през колко перипетии преминаха, за да завършат заслона навреме и да не се отлага с още една година. И въпреки трудностите, шансовете си бяха на наша страна. Хеликоптерът, който беше нает за качването на най-обемните и тежки елементи, тази година вече го няма. Но тогава го имаше. Някои ключови за строежа хора тази година вече не биха могли да участват – по непредвидими причини. Но тогава успяха. И много неща се случиха точно тогава и точно така, както трябваше. Привидно малък обект, но с огромно значение. Кампанията дори може би беше още по-значима за обществото ни като такова, защото показа, че заедно можем.“,  коментират организаторите.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от