През 2019 година парламентът е заседавал 82 пъти, приел е 124 закона

0
93
Сградата на Народно събрание. Източник: Фейсбук
Сградата на Народно събрание. Източник: Фейсбук

През 2019 година парламентът е заседавал 82 пъти. Приети са били 124 закона. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

4 от проведените заседания са били извънредни.

През осмата сесия пък са били гласувани 41 закона, 74 решения и Декларация във връзка с разширяването на Европейския съюз.

Проведени са били 37 редовни и две извънредни заседания.

Сред приетите от Народното събрание закони са този за държавния бюджет за 2020 година, за бюджетите на Здравната каса и Държавното обществено осигуряване, Закона за публичните предприятия и други.

Гласувани са били промени в Наказателно-процесуалния кодекс, Данъчно-осигурителния кодекс, Закона за електронното управление, Закона за енергетиката.

По време на последната сесия на това Народно събрание министрите са отговорили на 269 въпроса и 15 питания.

Най-много въпроси са задавали от парламентарната група на „БСП за България“ – 279 въпроса и 19 питания. ГЕРБ са внесли 20 въпроса. ДПС и „Воля“ само по 5, „Обединените патриоти“ – 11 въпроса и 1 питане и независимите депутати – 15 въпроса и 2 питания.

Най-много в парламентарния контрол е участвал министърът на здравеопазването Кирил Ананиев с 49 въпроса. След него се нарежда министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова – 40 въпроса, министърът на околната среда и водите Нено Димов – 34, министърът на земеделието Десислава Танева – 33, министърът на финансите Владислав Горанов – 25.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments