Премиерът увери: Състоянието на финансите е стабилно. Няма опасност за пенсиите и доходите

0
49
Премиер Гълъб Донев
Премиер Гълъб Донев. Снимка: БТА

Състоянието на финансите на България е стабилно. Няма опасност нито за валутния борд, нито за курса лев-евро, нито за пенсиите и за доходите на хората. Това увери пред „NOVA“ служебният министър-председател Гълъб Донев. Той подчерта, че няма и риск страната ни да изпадне в дългова криза и подчерта, че неговият кабинет правел всичко необходимо. Нещо повече. Дори събираемостта се повишавала. За месеците януари и февруари тя била с 1 милиард и 300 милиона по-висока.

Що се отнася до доклада на Министерството на финансите той обясни, че това бил един нормален документ, който се правел при бюджетната процедура за всяка следваща година. Според премиера в него нямало абсолютно нищо притеснително.
Донев обяви също така, че фалит на държавата било по-скоро заглавие, което е излязло в медиите. В самия доклад абсолютно никъде не се споменавало подобно нещо. Точно обратното – финансите на България били много стабилни.

Премиерът отхвърли възможността служебният министър на финансите Росица Велкова да подаде оставка и посочи, че тя е един доказан професионалист. А служебното правителство е предприело мерки, благодарение на които в бюджета щели да влязат около 6 милиарда лева. По този начин щял да бъде покрит свръхдефицита.

Министър-председателят коментира и високите цени, като посочи, че вече имаме трайни промоции на хранителните стоки от първа необходимост благодарение на предприетите от кабинета мерки в тази посока. Освен това имало и постепенно намаление на инфлацията.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments