Премиерът с коментар за Алексей Петров и отношенията с президента

0
32
Акад. Николай Денков
Акад. Николай Денков. Снимка: Министерски съвет

„Никога и по никакъв повод не съм се срещал с Алексей Петров“, заяви премиерът Николай Денков. Той подчерта, че не знае за задкулисни разговори.

„Даже не ме интересуват. Мислейки за Божков и Алексей Петров, си дадох сметка, че са сенки от миналото. Това са хора, които не познавам. Хората в кабинета също не ги познават. Смятам, че съвсем умишлено се вадят тези сенки от миналото, за да се попречи да се види какво правим в момента“, коментира министър-председателят пред „bTV“.

Денков коментира и изострените отношения между правителството и президента Румен Радев:

„Атаките от президентството започнаха още преди да е сформирано правителство. През цялото време от президентството има опити да не бъде сформирано и след това да бъде свалено това правителство.“

По думите му мотивите за отстраняването на главния секретар на МВР Петър Тодоров не са политически, а професионални. Денков е категоричен, че вътрешният министър Калин Стоянов не е правил политическо назначения. По думите му Стоянов назначавал хора от неговата дирекция, защото ги познавал и им имал доверие.

„Всички критики за политизация не са верни. Решението Петър Тодоров да бъде махнат идва от Калин Стоянов“, заяви премиерът.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments