Премиерът Бойко Борисов участва в 75-та годишнина от освобождаването на концлагера Аушвиц

0
78
Официална церемония за 75-та годишнина от освобождаването на концлагера Аушвиц-Биркенау
Снимка: Правителствена информационна служба

Премиерът Бойко Борисов участва в отбелязването на 75-та годишнина от освобождаването на концентрационния лагер Аушвиц – Биркенау. Според министър-председателя всички ние трябва да помним отговорността, която носим, за да не допуснем подобни трагедии като Холокоста да се случат отново, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът подчерта, че трябва да бъдем пазители на историята на трагичните събития по време на Втората световна война, включително и в България. Освен това Борисов акцентира на това, че историята не трябва да се изопачава, нито да се омаловажава страданието на хората.

Той подчерта, че младите хора у нас трябва да се гордеят със спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. И добави:

„Това е послание за търпимост, доброжелателство и човеколюбие между хората с различен етнос, религия и култура.“

Според Борисов спазването на човешките права е задължително условие за мир и напредък и не подлежи на политически компромис.

По-късно българският премиер ще вземе участие заедно с лидери от цял свят във възпоменателното честване пред „Портата на смъртта“ в Аушвиц. Ще бъде почетена и паметта на жертвите на Холокоста.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments