Премиерът Борисов: Радев ме следи с дрон, страх ме е за сигурността ми

0
482
Премиер Бойко Борисов
Снимка: Скрийншот от бТВ

Снимките от спалнята ми са манипулация, а целта е да бъдат провалени геостратегическите проекти и да се стигне до служебно правителство. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на извънреден брифинг, който идва след като в социалните мрежи и някои медии разпространиха скандален аудиозапис и снимки в спалня, за които се твърди, че са свързани с него. Към момента автентичността им не може да бъде потвърдена. Днес главният прокурор Иван Гешев обяви, че Софийската градска прокуратура се е самосезирала и е започнала проверка. А на разпространените кадри се вижда спящ човек, пари в чекмедже, пистолет, злато и запалки за пури. НСО е започнало проверка по случая.

 

По време на брифинга Борисов не отрече, че е сниман, докато спи, но обяви, че става дума за компромат с целенасочено поставяне на предмети на другите кадри.

„Аз всеки ден Ви предупреждавах за това. В учебниците на КГБ е записано, когато създадеш един компромат, трябва да отвратиш и този, който го гледа. Да ме снимат в спалнята и после да я махат. Защо? Защото всичко това е нагласено. Всичко това е нагласено отпреди година, още покрай евроизборите. Дали са го правили мой съпартийци, как и защо, оставям на прокуратурата да си разследва. Оставаше само да има и едно малко момче до мен и дет се казва да се хвърля оттук направо. Както казах от Васил Божков една стотинка не съм взел.“

„Заплахите идват не от кого да е, а от държавния глава, от обединителя на нацията. За да не е само той в калта, дай да ме вкарат и мен там. Ние сме жертва, а не инициаторите на всичко това”, каза още министър-председателят. И допълни, че „компроматите се изготвят на първо място от президента Радев, оттам от БСП, Мая Манолова, Цветанов, Слави Трифонов и всичките ДСБ-та по земните кълбета.“

И след това премиерът добави, че президентът Радев го следи с дрон, който му е подарен от Китай. Той коментира и за изтеклия преди дни аудиозапис, за който се твърди, че е телефонен разговор между него и неизвестен събеседник:

„Всички от ГЕРБ са с мен от 20 години и могат да кажат дали пия, камо ли да завалвам думи.“

„Опитаха се да пуснат компромат и за Цвета, та тя да си тръгне. Тя е една от малкото, които се карат с мен. Очакваха с компромати да си тръгне тя и цялата кърджалийска организация“.

И след това отново се върна на темата със снимките – „по-добре да ме бяха снимали гол. В Банкя в тоалетната ме бяха записали.“ Премиерът отбеляза, че в стаята си има каса и няма нужда да държи пачки с пари в нощното си шкафче. Той посочи че охраната му и тази на президента спят в едно и също помещение и едните гардове казвали на другите, когато Радев вдигне личния си дрон над резиденцията на Борисов. В резултат, въпреки исканията на Борисов безпилотният летателен апарат да бъде свален, президентът бивал предупреждаван и го прибирал.

Министър-председателят няколко пъти по време на брифинга заяви, че го е страх за сигурността му: „Имам пистолет и не се разделям с него. От днеска ще спя с пистолет.“

„Да, притеснен съм, защото, когато спя, съм беззащитен. Дали изобщо ще остана там. Човекът има своето лично пространство. Как така ще ме снимат, като спя? Ами, ако хъркам?“

Борисов бил възмутен и от Цветанов, който по думите му довчера викал зад гърба му „Победа“ и че ГЕРБ е най-силната партия, а „сега всичките зад гърба ми били боклуци“.

Чуйте целия брифинг във видеото:

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments