Премиерът Борисов инспектира ремонта на няколко пътища в Родопите

0
91


Премиерът Бойко Борисов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектираха ремонта на няколко третокласни пътища в Родопите. Единият е Михалково – Девин – Стойките, а другият – Кричим – Михалково – Смолян.

Във видео, публикувано на страницата на Борисов в социалната мрежа Facebook, той попита Нанков дали е премахнато огромното свлачище. Зам.- министърът му отговори, че са поставени навсякъде нови мантинели и нов асфалт.

„Целият път е с бетон и стени, за да държи.“, посочи той.

Борисов от своя страна акцентира на факта, че има километри мантинели. Той посочи колко е важна инфраструктурата за целия регион – за туризма и за бизнеса.

Премиерът напомни, че преди по пътя е имало дупка до дупка. По него минават големи ТИР-ове, защото там са заводите за минерална вода.

„Сега е укрепен с бетон, мрежи, за да пазят на пролет, когато започнат срутищата.“, каза той.

Борисов поръча на Нанков да види коя дата е днес и да засече колко време ще мине преди да бъдат откраднати „котешките очички“. Според премиера вечер, когато пътят се освети от фаровете на преминаващите автомобили, той става като самолетна писта. Борисов каза, че не може да си обясни защо се крадат въпросните „котешки очички“, които са толкова важни за шофьорите.

От своя страна Нанков му напомни, че на автомагистрала „Тракия“ светлините на мантинелите са били задигнати само пет часа, след като са били поставени.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments