Представители на ВМРО се събраха на протест пред МВнР

0
54
Ангел Джамбазки и Александър Сиди
Ангел Джамбазки и Александър Сиди. Снимка: Скрийншот от видео

Представители на ВМРО се събраха на протест пред Министерство на външните работи /МВнР/. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Протестиращите са предвождани от двама от съпредседателите Ангел Джамбазки и Александър Сиди. Поводът за демонстрацията им е предстоящото подписване на протокола между Република България и Република Северна Македония, свързан с т.нар. „френско предложение“.

„Това, което трябва да се случи, ако се отворят формални преговори, ние трябва да прогоним всички прояви на езика на омразата, всички прояви на антибългарско поведение. И всичко това трябва да се документира надлежно. Да се притискат нашите страхливци и предатели, да им се напомня, че са национални предатели, да се срамуват, да се срамуват и децата им. Защото това е от предателствата, които винаги оставят позорно петно.“, категоричен е Джамбазки и добави, че обществото ни е разделено.

Битката за защитата на българския национален интерес ще продължи, добави Сиди. По думите му от ВМРО ще съпоставят какво е гласувано в двете страни, както и протокола, и една дума да не е на място, това означавало, че трябва да има ново решение. В случай на нередност те ще сезират българската и европейската прокуратура, както и всички възможни институции.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments