Предложение: Да се направи паметник на Невена Коканова

0
394
Невена Коканова
Снимка: Исторически музей в Дупница

Художникът и музикант Николай Табаков предложи да се изгради паметник на Невена Коканова в родния й град Дупница. Според него това ще даде повод отново да се заговори за голямата актриса, да се сподели неизказаното и ще напомня на почитателите ѝ къде е родена.

Табаков пресмята, че идеята може да бъде реализирана за 2-3 години, през които да се съберат парите, да се направи проектът, както и самият паметник.

„Моята идея е паметникът да бъде в цял ръст, бронзов, класическо произведение на изкуството. Да бъде красив като Невена Коканова. Едно такова нещо обаче, струва скъпо – между 30 и 50 000 лева. Иска ми се това да тръгне от Дупница. Един паметник е прекалено скъп и голям, за да бъде изцяло в Дупница. Но ако може да тръгне от Дупница като идея, да се завърти колелото, да обиколи цяла България, целия свят и след две-три години да се завърне пак в Дупница тази идея“, коментира Табаков за идеята.

„Ако едно такова нещо се осъществи, ще даде ново самочувствие на хората, че не само държавата може да прави такива неща. Едно обединение на хора също би могло. Ако положим необходимите усилия и не се откажем без време, нещата ще се случат и след 2-3 години, дай Боже, в Дупница да има паметник на Невена Коканова“, допълни той пред Дарик.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments