Предлагат „зелена вълна“ на пътя до столичния квартал „Люлин“

0
414
Светофар
Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

Подготвят проект за алтернативно приоритетно трасе, което да намали задръстването на пътя към квартал „Люлин” в столицата. На днешното заседание на Столичния общински съвет бе представен проектът, създаден по инициатива на председателя на СОС Георги Георгиев.

Ще бъде въведена зелена светлина по маршрута, който започва от кръстовището на бул. „Царица Йоанна“ и бул. „Петър Дертлиев“, по посока бул. „Сливница“. Той продължава през кръстовището на „Орион“ и към бул. „Сливница“, посока центъра, до ул. „Опълченска“.

Останалите промени в рамките на трасето са:

Промяна в организацията на движение на кръстовището на бул. “Царица Йоанна“ и бул. “Д-р Петър Дертлиев“, като се обособят 2 бр. ленти за ляв завой от бул. “Царица Йоанна“ към бул. “Д -р Петър Дертлиев“ в посока център
– Промяна в режима на работа на светофарната уредба на кръстовището на бул. “Царица Йоанна“ и бул. “Д-р Петър Дертлиев“
– Промяна в работата на светофарната уредба на бул. “Сливница“ и ул. “Адам Мицкевич“
– Осигуряване на зелена вълна по бул. “Сливница“ в участъка от бул. “Д-р Петър Дертлиев“ до бул. “Мария Луиза“
– Обособяване на 3 бр. ленти за движение по бул. “Сливница“ в посока център в участъка от ул. “Русе“ до кръстовището с бул. “Константин Величков“ – по този начин ще се увеличи с 20% пропускателната способност на кръстовището на бул. “Сливница“ и бул. “К. Величков“ в посока център.

Предвиждат се ще и допълнителни промени в организацията на движението.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments