Предлагат по-дълга коледна ваканция за учениците!

0
310
Училище. Снимка: МОН
Училище. Снимка: МОН

Министерството на образованието и науката предлага нови дати за ваканциите при учениците. Те са достъпни за обществено обсъждане. Ако бъдат одобрени, то ще влязат в сила от новата учебна година, предадоха от пресцентъра на ведомството.

Предвидени са четири дълги почивки:

  • есенна ваканция – от 1 до 3 ноември 2019-та година;
  • коледна ваканция– от 21 декември 2019-та до 5 януари 2020-та година;
  • пролетна ваканция – от 11 до 20 април 2020-та, която ще е за децата от първи до единадесети клас и от 16-ти до 20-ти април за дванайстокласниците, които ще завършат на 14-ти май.

Според проекта учебната година за учениците от първи до трети клас ще приключи на 29-ти май, а на 16-ти юни за децата, които са от четвърти до шести клас. 30-ти юни ще бъде последен учебен ден за всички от седми до единадесети клас, както и за онези, които са записани в спортни училища.

На 9-ти юни 2020 г. ще се проведе Национално външно оценяване по български език и литература, което е за учениците от седми и десети клас. Предвидената дата по математика е 11 юни. Изпитите на четвъртокласниците ще бъдат на 27-ми и 29-ти май.

Те ще са само по български език и математика, защото според новата учебна програма е възможно единствено чрез тях да се постави оценка на функционалната грамотност на изпитваните.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments