Пред какви трудности се изправя собственик на новооткрит ресторант в Сандански?

1
2465
Заведение
Снимка: Скрийншот от видео на NOVA

Ресторантьор от Сандански е трябвало да чака 6 месеца, за да отвори заведението си. Причината за забавянето е COVID-19. През есента на миналата година и след голяма инвестиция Асен Иванов заработил, но не било за дълго. Заради ръста на заболелите оперативният щаб реши заведенията да затворят, пише „NOVA“.

В края на февруари само няколко дена делят Иванов от това да отвори обекта си. Тогава приятели и колеги го посъветвали да не бърза да зарежда. Въпреки това той решил да възобнови дейността си на 6 март. Споделя, че се е чувствал като Дон Кихот.

„Така се случиха нещата, че отварянето беше на 6 март. Всички бяха в противовес на моето решение да го отворим на 6 март, обаче аз прецених, че такава дата сме обещали и ще си удържим на обещанието и така направихме – отворихме го на 6-ти.“

„Уви, две-три седмици по-късно пак ни затвориха“, добави Асен, а в момента прави всичко възможно да ограничи загубите със спасителните доставки до вкъщи.

Персоналът е най-големият проблем за ресторантьора. Той споделя, че няма работа за 15 души в празен и неработещ ресторант, но въпреки това, те чакат заплатите си накрая на месеца.

Според изчисленията на Иванов заведението му няма да отвори на пълен капацитет преди 1 юни. Той обаче тайно се надява сметките му да бъдат верни и да възобнови дейността си по-рано.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
силвия
силвия
3 години по-рано

С кой акъл отваря ресторант в това време???