Правосъдният министър реши да докаже, че не е „тройкаджия“

0
123
Диплома на Данаил Кирилов. Снимка: Личен профил на Данаил Кирилов
Диплома на Данаил Кирилов. Снимка: Личен профил на Данаил Кирилов "Фейсбук"

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов изненадващо публикува копия на дипломата си за завършено висше образование във „Фейсбук“ в сряда вечерта.

Трите снимки показват, че е завършил „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1995 г. с отличен среден успех от 4-годишния курс – 5.75, и много добър от държавните изпити – 4.67.

„Никога не съм мислил, че УиК колегите ми Nikolai Gatzev и др. могат да достигнат такова ниво на подлост и упадък, да фалшифицират образованието ми по примитивен начин – не съм бил тройкаджия в ЮФ на СУ и никога не съм бил “късан” на изпит, камо ли да се явявам по 3 пъти на изпит.

Имах честта на 100-годишнината на ЮФ 1992г да спечеля втора награда (като първа не беше присъдена) за разработката ми Прецедентното право в англо-санксонската правна система.

Достойно е да си обявите Вашите дипломи: Nikola Gatzev, Hristo Ivanov, Atanas Atanasov , Alexander Pelev, Radan Kanev“, гласи съпровождащият текст към снимките (запазен е оригиналният правопис – бел. авт.).

Диплома на Данаил Кирилов. Снимка: Личен профил на Данаил Кирилов "Фейсбук"
Диплома на Данаил Кирилов. Снимка: Личен профил на Данаил Кирилов „Фейсбук“

Министърът изглежда се е засегнал от подмятания във „Фейсбук“ през последните месеци, свързани с успеха му, докато е бил студент, които са били споделяни от споменатите от него лица, коментира „Медиапул“. Всички от тях са юристи по образование.

Кирилов бе наричан „юридическото острие“ на ГЕРБ, докато беше председател на ресорната комисия в Народното събрание, и бе обвиняван от опозицията за прокарването на лобистки закони.

Диплома на Данаил Кирилов. Снимка: Личен профил на Данаил Кирилов "Фейсбук"
Диплома на Данаил Кирилов. Снимка: Личен профил на Данаил Кирилов „Фейсбук“

Пред подобен казус бе изправен и предишният министър на правосъдието Цецка Цачева, която подаде оставка през пролета заради „Апартаментгейт“. След изказани съмнения за нейното дипломиране, те не пожела да покаже разбивка от успеха от изпитите си и публикува единствено началната страница с общия си успех, в която имаше разминавания както със стандартните дипломи на университета, така и със записаните данни в архивите му.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от