Правосъдният министър подписа споразумение със синдикатите на ГДИН и ГДО

0
27
Крум Зарков
Крум Зарков. Снимка: Министерство на правосъдието

Министърът на правосъдието Крум Зарков подписа споразумение с всички синдикати от системата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/ и Главна дирекция „Охрана“ /ГДО/, съобщиха от правното министерство.

Крум Зарков
Крум Зарков. Снимка: Министерство на правосъдието

Подписи под документа в кабинета на министъра сложиха председателите на Съюз на синдикални организации в системата на МП – Иван Иванов, Синдикат на служителите на затворите в България – Ясен Тодоров, Синдикат „Охрана“ – Петко Чалъков, Синдикат на пенитенциарните служители – Иван Иванов, както и на новоучредените Синдикат на служителите в МП – Ваня Тихова и Синдикат на служителите в ГДИН – Пролет Николова.

Споразумението урежда сътрудничеството между министъра и синдикатите при осъществяване на социалния диалог в МП за гарантиране и защита на служебните, социално–икономическите и професионални права и интереси и за подобряване на жизненото равнище на държавните служители в ГДИН и ГДО – членове на синдикатите. То се сключва за срок от три години и влиза в сила от днес.

„Благодаря за инициативата и извършената работа. Това споразумение е в общ интерес“, каза министър Зарков на синдикалистите.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments