Правната комисия в ОбС подкрепи искането за поставяне на спасителни съоръжения на мостика в Бургас

0
71
Заседание на Комисията по правни въпроси
Снимка: Скрийншот от видео на Община Бургас

Комисията по правни въпроси към Общинския съвет в Бургас подкрепи искането за поставяне на спасителни помощни съоръжения на мостика в Бургас. То беше внесено от представителя на „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ Бисер Русимов.

Предложението предвижда да се монтират 2 броя спасителни пояси, две въжета и две пожарни кутии за съхранение на спасителни средства.

В искането се посочва, че всяка година на мостика стават инциденти, някои от които са с фатален край. Хората решават да сложат край на живота си, скачайки в морето. Често, въпреки десетките рибари и случайни минувачи, никой не се наема да им помогне от страх за собственото си оцеляване. Така понякога човекът във водата иска да бъде спасен, но няма тази възможност. Ако бъдат поставени въпросните спасителни средства, това ще се промени.

На своето заседание днес Комисията по правни въпроси прие решение да изпрати искането на Русимов на общинската администрация за изпълнение.

Пред Искра.бг председателят на комисията Иво Баев обясни, че според него не е необходимо да се пише докладна записка по въпроса и това решение да минава през Общинския съвет. Тоест искането трябва да бъде изпълнено и то в разширен вариант. Вчера по време на заседанието на Комисията по морско дело и рибарство е било предложено поясите да бъдат 4, а не 2, освен това да се монтират спасителни съоръжения и на Морска гара. Трябва да се обследва какво е положението и на пристанищата в Крайморие и Сарафово. Повдигнат е бил въпросът и за монтиране на охранителни камери.

„Ние като го насочим към администрацията за изпълнение, тя трябва да предвиди колко средства в бюджета са необходими и да изпълни решението ни. Даже Комисията по морско дело разшири идеята. Оттук нататък администрацията трябва да отиде, да провери и да се изготви решение за поставянето на съоръженията. Трябва да се види дали има нужда, а със сигурност има нужда от такива и на Морска гара. Самото решение за изпълнението трябва да бъде взето от администрацията. Тепърва ще видим как ще се изпълнява. Няма нужда според мен от гласуване на Общински съвет.“, обясни Баев.

Той подчерта, че ако администрацията все пак реши, че има нужда искането да бъде оформено и входирано като докладна записка, това ще бъде направено и то в разширен вариант с новите предложения.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от