Правителството отне концесията за плажа в Сарафово

0
470
Плаж Сарафово. Снимката е архивна
Плаж Сарафово. Снимката е архивна

Правителството реши да отнеме концесията на фирма „МАТ“ ООД за стопанисването на плажа в Сарафово, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Договорът е сключен на 7 септември 2000 г. между държавата, представлявана от министъра на регионалното развитие и благоустройството и „МАТ“ ООД.

Прекратяването на концесионното правоотношение се налага, тъй като концесионерът е неизправна страна по договора, в следствие на констатирани системни нарушения на основни нормативни и договорни задължения.

Концедентът цели обезопасяване на морския плаж чрез осигуряване на задължителните дейности по смисъла на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и предоставяне на услуги от обществен интерес.

От Министерството на туризма няма официална информация какви нередности са установени на плажа.

През миналото лято плажуващи се оплакаха от изобретателността на концесионера, с която той не осигурява задължителната свободна зона. В сигнал до Нова телевизия бяха изпратени снимки от т.нар. „свободна зона“ на плажа в кв. „Сарафово“. В сигнала пише:

„От снимките няма да можете да видите морето, което точно в тези участъци е с остри камъни. Но ще видите, че концесионерът не само не почиства добре тази зона, а сякаш нарочно стоварва там всички водорасли. За да не могат неплащащите плажуващи да се доберат свободно до водата. Които е набутал в треволяците и камъните. Дори премести спасителния пост там, за да има повече място за платените му чадъри. Които прочие са от водата до самите заведения, а на малкото свободно място зад тях са струпани шезлонги, да не би някой да помисли да се настани там. Виждала съм всякакви нарушения, но тази изобретателност ми изглежда вече прекалена по наглост!“

Мажоритарен собственик на бургаската фирма „МАТ“ ООД са синовете на покойния европейски шампион по борба, бизнесмен и меценат Янчо Патриков – Георги и Калоян, чрез фирма „Долара“ ООД. Останалите дялове се държат от Мария Бодурова, Галина Патрикова-Жекова и Жулиета Атанасова.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments