Практическо обучение за безопасност: Калин Стоянов подкрепи ученици в столичния кв. „Панчарево“

0
152
Четвъртокласници от 39 СУ „Петър Динеков“
Четвъртокласници от 39 СУ „Петър Динеков“. Снимка: МВР

На обучителен полигон в района на „Панчарево“ министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съвместно със своя заместник Тони Тодоров и временно изпълняващия длъжността главен секретар на МВР, главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на занятия с четвъртокласници от 39 СУ „Петър Динеков“. Те наблюдаваха как учениците реагират на разиграни бедствени ситуации в рамките на полигона, който включва модули за наводнения, земетресения и пътна безопасност.

Събитието подчерта значението на ранната превенция и обучение в областта на бедствените ситуации. Учениците, под ръководството на служители от столичната общинска дирекция „Аварийна помощ и превенция“, се учиха как да реагират адекватно в кризисни ситуации. Обучението включваше и демонстрация на спасителни действия при автомобилни инциденти, като подчертаваше основните правила за безопасно поведение.

Министър Стоянов акцентира на важността на подобни инициативи, които помагат на учениците не само да научат теоретични знания, но и да развият практически умения за реагиране при аварии.

„Тези обучения са жизненоважни за изграждането на устойчива поведенческа култура сред младите хора, което е от съществено значение за тяхната безопасност“, заяви той.

В рамките на събитието беше засадено и дръвче, символизиращо растежа и развитието на новите умения на учениците. Тази инициатива е част от по-широки усилия за разширяване на образователната програма на полигона, в които се включват СДВР, Столична община и Столичния инспекторат по образование, целящи подобряване на превенцията и обучението в областта на безопасността.

ВМА с нови грижи за пациентите на диализно лечение

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments