ПП „Възраждане“ обвини НАП, че предлага на служителите си да бъдат следени

0
107
ПП
ПП "Възраждане". Снимка: ПП "Възраждане"

От ПП „Възраждане“ обвиниха Националната агенция за приходите /НАП/, че предлага на служителите си да бъдат следени. А днес бил последният ден от срока, който бил поставен към хората по този въпрос. Служителите били принуждавани собственоръчно да попълнят декларация, с която се съгласяват да бъдат следени през работно време.

Проследяването ще се извършва чрез специално пригодени за случая мобилни телефони, чрез които всеки служител ще бъде локализиран по всяко време на работния ден.

Очевидно е, че демокрацията в България все повече започва да прилича на фашизъм, методите на който са успешно прилагани съвсем не доброволно, отбелязват в своята позиция от „Възраждане“.

В дни на криза и безработица в страната ни те са поставени пред един избор – да се подчинят, защото това е записано във вътрешните правила и процедури. Разбира се, в края на декларацията е записано, че събираните данни няма да бъдат използвани за профилиране, което не е съвсем сигурно предвид приложения подход.

На първо място, над всички вътрешни правила и процедури в която и да е институция стоят човешките права, които са записани в Конституцията на Република България.

Подобен тип практика не само ги нарушава, но допускането ѝ би могло да доведе до опити за въвеждането ѝ и на други места.

Декларацията
Декларацията. Снимка: ПП „Възраждане“

От ПП „Възраждане“ приложиха и декларацията, която са принуждавани да попълват служителите на НАП.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments