ПП-ДБ: Противопоставяме се на поредния опит на президента да неглижира решенията на НС

7
239
Коалиция
Коалиция "Продължаваме промяната"-"Демократична България". Снимка: Зелено движение

Коалиция “Продължаваме промяната-Демократична България” остро се противопоставя на поредния опит на президента Румен Радев да неглижира решенията на Народното събрание. Те посочиха в позицията си срещу държавния глава, прилагаме без редакторска намеса:

„И заедно със своето служебно правителство да заема позиции и да предприема решения, които противоречат на интересите на България и застрашават сигурността ѝ, отделяйки я от съюзниците ѝ в ЕС и НАТО.

Не е израз на “суверенно решение” на България, както твърди президентът, България да не участва в инициативата на Европейската агенция по отбрана за доставка на боеприпаси за Украйна.

Висшият орган на държавната власт е Народното събрание и неговите решения са задължителни за всички институции. C решението си за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна миналата година 48-ото Народно събрание задължи правителството „да продължи да предприема всички действия за оказване на последваща военна и военно-техническа подкрепа за Украйна, съобразно заявената от нея необходимост и българските възможности“.

Отказът от предоставяне на боеприпаси и оръжие, финансирани със съюзнически пари, е и отказ от възможността за бърза модернизация на българската армия, на която президентът е върховен главнокомандващ и от която произхожда. Българската военна индустрия е напълно способна да произведе необходимата техника. A българският национален интерес изисква спешно да бъде усилен отбранителният капацитет на страната и да бъдем надежден съюзник в НАТО и ЕС, което да гарантира националната ни сигурност. Мирът, за който зове президентът, не може да бъде постигнат без оттеглянето на агресора.

Категорично настояваме президентът Радев да спазва духа и буквата на Kонституцията, в която се е клел и да отстоява единствено българския национален интерес.“

Абониране
Известие от
guest
7 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Emil Todorov
Emil Todorov
2 месеци по-рано

Това е чудесно но крайно недостатъчно! С декларации ли ще се борим със злото ??!!!! INITIATE IMPEACHMENT PROCECURE AS SOON AS THE PARLIAMENT IS INSTITUTED!!!

Венци
Венци
2 месеци по-рано

На хартия са много силни, да

сандър
сандър
2 месеци по-рано

На думи са много силни тези палячовци

Петър
Петър
2 месеци по-рано

По пък едни решения от тези хора особено бяха, нищо не свършиха.

Лили
Лили
2 месеци по-рано

ДБ и ПП са американски слуги, нормално е да се опъват на президента

Боко
Боко
2 месеци по-рано
Reply to  Лили

Точно наи противните жабока Атанасов Гаргамел и Просто киро

Димо
Димо
2 месеци по-рано

ПП и протежетата на Прокопиев много се газират като не става на тяхното