ПП-ДБ представи амбициозна управленската програма

5
97
Представяне на управленската програма
Представяне на управленската програма. Снимка: ПП-ДБ

Днес от „Продължаваме Промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ представиха амбициозна управленска програма, която ще превърне България в нормална европейска държава. Лидерите на политическото обединение споделиха приоритети в 18 управленски ресора, които трябва да извадят страната от застоя и ще я превърнат в мястото, където хората да сбъдват мечтите си.

Само за 164 работни дни в управлението, в което ПП и ДБ участваха, кабинетът успя да изведе България начело на положителна класация в Европейския съюз /ЕС/. Сега обединението представя план за 4 години, който категорично заявява, че има как да оглавим още положителни класации и да заживеем нормален европейски живот. Има и кой да работи за това.

„Имаме амбициозен и конкретен план как да превърнем България в страна с нормален европейски живот. Поставяме приоритет върху българското производство на качествени и евтини храни, независима енергетика, еднакво развити региони в Северна и Южна България и достойни доходи. Има как всичко това да се случи с голямото обединение от партии и граждански движения“, заяви Кирил Петков.

„Дълго време ни обясняваха, че сме бедни. В държавата всъщност има пари. Има средства за увеличение на заплатите и на учителите, и на лекарите, на пенсиите, има средства за безплатни детски градини, програми за спорт в училищата. Къде са били тези средства досега? Това са средства, които не са отивали по предназначение. Това са средства, които ги има в държавата, просто трябва да бъдат събрани. Има как да върнем справедливостта. Единственото, което трябва да направим като нормални европейци, е да излезем и да гласуваме на 2 април“, посочи Асен Василев.

„Безнаказаността помпа корупцията, а оттам разрухата и загубата на достойноство. Но България може да бъде страна с европейска законност, страна, в която корупцията е изкоренена. Не сме обречени. Ето защо ние ще внесем закопроект за изменение на конституцията. Той най-накрая ще сложи под контрол главния прокурор или ще елиминира тази позиция като център на власт. Ще работим за истински независим съд, с който да се гордеем и в който да вярваме всички. Коалиция ПП-ДБ може да доведе до край тези усилия, за да може всеки българин да се нарече истински европеец“, беше изтъкнато още по време на пресконференцията.

Коалицията изрази увереност, че можем да реализираме всеки един от представените приоритети без нужда от спасители. Широкото обединение на партии, граждански движения и подкрепата на всеки един български гражданин са ключът към това да заживеем нормален европейски живот. Има как. Пълната програма можете да видите ТУК.

Абониране
Известие от
guest
5 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
МАРИЯ
МАРИЯ
10 дни по-рано

„Имаме амбициозен и конкретен план как да превърнем България в страна с нормален европейски живот“
Жива да не бях! Те ли баш???

Алекс
Алекс
10 дни по-рано

Хората на Иво Прокопиев от ПП и ДБ сънуват, че отново могат да бъдат на власт, като никой не ги иска в управлението!

Милена
Милена
8 дни по-рано

Само обещания, дори и едно няма да успеят да изпълнят задоволително

Пацо
Пацо
8 дни по-рано

Тия на знаят изобщо на кой свят се намират

Павел
Павел
7 дни по-рано

Ще си останат само с амбициите. Видахме ги вече, че за нищо не стават.