ПП-ДБ и ГЕРБ за служебния кабинет: Той не е съгласуван с нас

0
97
Румен Радев и Димитър Главчев
Румен Радев и Димитър Главчев. Снимка: Президенство

Преди консултациите за формирането на нов кабинет в България политическите лидери изразиха своите позиции и очаквания, осветлявайки съществуващите разминавания и напрежения между различните партии. Заместник-председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“ Настимир Ананиев подчерта, че евентуалното участие на министри от ПП-ДБ в служебния кабинет би било в лично качество и не отразява официалната позиция на коалицията. Ананиев изрази съмнения относно целта на предстоящите консултации с президента, посочвайки, че „първо трябва да има консултации”, преди обявяването на кабинет.

Според Ананиев ГЕРБ и тяхната позиция чрез Главчев търсят подкрепа от лица от ПП-ДБ, за да се използват като алиби за новия кабинет.

„Със сигурност Главчев, който е едно от ярките лица на ГЕРБ, и самите ГЕРБ ще държат да има лица от ПП-ДБ, за да ги използват като алиби за самия кабинет“, коментира Ананиев пред „NOVA“, подчертавайки отказа на ПП-ДБ да участват в служебния кабинет.

От своя страна Делян Добрев от ГЕРБ сподели своята перспектива за предстоящото правителство и подчерта отговорността, която неговата партия носи за предлагането на кандидати за министри. Добрев подчерта, че „когато ГЕРБ прави кабинет, ние носим ясна отговорност за имената, които предлагаме“. Той също така критикува ПП за предишни взаимодействия с Делян Пеевски и определи техните действия като лицемерие.

Освен политическите маневри и стратегии Ананиев и Добрев коментираха и въпроси, свързани с корупцията и контрабандата в страната. Ананиев изрази опасения относно информацията за контрабандни пътища и ролята на ДАНС, докато Добрев подчерта усилията на ГЕРБ за борба с контрабандата на цигари, като посочи значителното ѝ намаляване през годините.

Ще видим как това напрежение ще повлияе на сформирането на новото правителство и на политическата стабилност в страната.

Асен Василев заподозря, че акцията на ДАНС е опит за сплашване на Петя Банкова

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments